17 Aralık 2007

Yaş 35 yolun yarısı mı?

Bugün benim doğumgünüm başlıktan da anlaşılacağı üzere 35 yaşıma bastım :) Ama çok şükür ki kendimi hiç de yolun ortasına gelmiş gibi hissetmiyorum tabi bu yüce yaradanın bileceği birşey ama benim hissettiklerim böyle..İnsan hissettiği yaştaymış ben de daha küçük hissediyorum kendimi :)
Bu arada hani pastan diyeceksiniz tabii ki kendi pastamı kendim yapacağım inşallah :) Ama kutlama bayram dolayısıyla ertelendi..En kısa sürede sizinle paylaşacağım pastamı da..

15 Aralık 2007

Fizikçi Pastası

Fizik dersi okuldayken en evmediğim dersti desem yalan olmaz herhalde :)Üniversiteye girerken 1 tane fizik sorusuna dahi cevap vermemiş biriyim ben..Bu pastayı yaparken de bu yüzden epey zorlandım üzerine ne yazacağımı bilemedim..Sadece devreler kalmış aklımda ben de bir elektrik devresi çizeyim dedim :)
Bu pastanın sahibini az çok tanıyorsunuz zaten kuzenim Yeliz. Mezun olacağı günü bekliyor dört gözle...Bakalım artık hakkında hayırlısı..
Ona pasta yapacağımı söylememiştim. Annesiyle anlaştık ona sürpriz yaptık..Hatta doğumgününe gideceğimden de habersizdi , arkadaşına gidecek demiş yengem :)Pastayı görünce önce yazılı olanları kontrol etti doğru mu diye :)

Canım kuzenim , çırağım, kuaförüm, tatil arkadaşım, burçdaşım..İyi ki doğdun iyi ki hep benimlesin..Nice mutlu senelere...



8 Aralık 2007

2 pasta 2 doğumgünü..




Çok sevdiğim iki arkadaşım aynı günde doğmuş. İkisine de aynı pastayı hazırlamak için kolları sıvadım ben de. Önce Ceydoşun pastası hazırdı.Ama ilk kez deneyeceğim birşey olduğu için biraz acemilikler oldu.Çikolata kutusu yapmak istedim. Cake centralde görmüştüm örneklerini fakat iş uygulamaya gelince birkaç püf noktası gerekiyormuş bunu öğrendim :)Ceydoşumun pastası kapalı bir kutu oldu malesef :)Ama onun için pastanın şekli şemali değil, birarada olmamız önemliydi...
İkinci denemem de Ebrum içindi.Ebruyla inanılmaz benziyor huylarımız ve biz gözgöze bakışarak anlaşıyoruz onunla kelimelere gerek duymadan :) di mi Ebrucum..Maviyi çok sevdiği için onun pastası mavi oldu.
Çok zevkli 2 çalışma oldu benim için..İnsan sevdiği kişiler için birşeyler yapınca keyfi de katmerli oluyor..

İyi ki doğdun Ceydoşum..

İyi ki doğdun Ebrucum...Daha nice senelerde hep birarada oluruz inşallah..

3 Aralık 2007

Pasta kursum ve 1 hamur 3 çeşit..


Ben de Sefa ustadan ders alanların arasına katıldım.Sabah sabah taaa Maltepe'ye gitmek çok da kolay olmuyor ama bence bütün zorluklara değiyor ..Ustamızı hamur yoğururken görmek bile çoookkk şeyler kazandırıyor bize...

Bu hafta ustamız 1 hamurla bir sürü çeşit yaptı..Alman pastası, paskalya çöreği, ponçik, marmelatlı sarma....yani bir sürü çeşit.. Ben dün akşam yorgun argın eve döndüğümde ancak bu 3 çeşiti deneyebildim malesef :) Ama hepsi de birbirinden güzel oldu valla ellerime sağlık :)