14 Nisan 2008

Pamuk prenses tatlısı..


Bu tatlı annemin gününün menüsünden..Aslında ismi prenses tatlısı..Ama tarifi aldığım balpasta Oya bu tatlıya Pamuk Prenses demiş :)
Tarife gelince..
Malzemeler:
  • 200 gr margarin
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kg süt
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Çikolata sos için:

  • 160 gr bitter çikolata
  • 2-3 çorba kaşığı süt
  • 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)

Yapılışı:

Önce muhallebiyi pişirdim. Bunun için un ve margarini kavurdum. Sütten 2-3 kaşık ayırdım. Geri kalan sütü yavaş yavaş kavurduğum una ekledim. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirdim. Toz şeker ve vanilyayı da katarak yaklaşık 8-10 dakika mikserle çırptım. Küçük kaselere bu muhallebiyi paylaştırdım. Bu ölçüden yaklaşık 10 kase çıkıyor.

Çikolata sosu için ; çikolatayı kırdım.(ben sütlü çikolata kullandım)Teflon bir tavada 2-3 kaşık sütle çikolatayı kısık ateşte erittim. Ayırdığım yumurta sarılarını çırpıp erimiş çikolataya karıştırdım. Yumurta aklarını bir çimdik tuzla iyice köpürttüm. Ve onu da çikolataya katıp iyice karıştırdım. (köpüklü bir yapı oluşuyor) Hazırladığım çikolata sosunu muhallebi kaselerine paylaştırdım.

Bol kalorili ama bir o kadar da lezzetli bir tatlı. Çikolata ve sütlü tatlı severlere tavsiye ederim :)

Afiyet olsun..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

Çook güzel gözüküyor...

Eminim tadıda çok güzeldir...

Öptüm...

Ebru

NiNo dedi ki...

Tarif Oyadan Yapımdan senden olunca eminim çok lezzetli olmuştur:)ELlerine saglık.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel vakit bulduğumda deniyeceğim.

NiNo dedi ki...

canim ellerine saglik bende cok severim bu tatliyi

Adsız dedi ki...

Cok sahane bir tatli, ellerinize saglik. Sevgiler.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım merhaba nefis görunuyor ellerine sağlık. sevgler..

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzelmiş

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Arkadaşım…
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

ab-ı hayat dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık.

Uzun zaman olmuş ses vermeyeli,umarım iyisindir.


sevgiler...

busem dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK. HARİKA BİR GÖRÜNTÜSÜ VAR. HER SEYE KADIR OLAN YUCE ALLAH, SİZİ DOGRU YOLDAN VE SEVDIKLERİNİZDEN AYIRMASIN! HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN . HOŞÇAKALIN.