8 Haziran 2007

Galeta (!) kulübü buluşması :)


Galata Köprüsü'nde gerçekleştirdiğimiz geleneksel (!) buluşmayı bu sefer bizim evde gerçekleştirelim istedik..Konuştuk, dertleştik ve vaktin nasıl geçtiğini anlamadık. Sürekli oturun gitmeyin dedim ama kızlar umarım çok geç bırakmamışımdır sizi :)Yaptığım şeylerin hepsinin resmini çekemedim çünkü fotoğraf makinamın pili bitmişti :( Neyse ki 2 çeşidin resmini çekebilmiştim.

BOL ÇİKOLATALI PASTA

Acemi Şef Esra'nın pandispanya ve krema tarifini kullandım.

Malzemeler:

20 cm lik kalıp için:

  • 3 yumurta (sarı ve beyazı ayrılmış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yumurta aklarını iyice çırptım.Toz şeker ve vanilyayı da ekleyerek şekerler eriyene kadar çırptım.Yumurta sarısını ilave ettim.Kabartma tozu ve unu ilave ederek düşük devirde kısa sürede karıştırdım ve yağlanmış kalıba dökerek pişirdim.

Pişen pandispanyayı 3'e ayırarak katları sütle ıslattım.

Kreması için 1 paket kakaolu crem ole'yi 2,5 bardak soğuk sütle hazırladım.1 paket kakaolu krem şantiyi 750 ml süt ile hazırlayıp crem oleye kattım.Pastanın ara katlarını bu kremayla sıvadım.Katlara vişne ve rende çikolata serptim.Pastanın üzerini de kremayla sıvayıp rendelenmiş boool boool çikolata serptim :)


MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • İstediğiniz kadar kıyılmış taze soğan ve maydanoz
  • Kimyon,tuz,kırmızı pulbiber
  • Limon

1 su bardağı mercimeği 1 litre suyla kaynatıyoruz. İyice yumuşayınca içine 2 su bardağı bulguru katıyoruz ve bulgurlar iyice şişene kadar bekliyoruz.Ayrı bir yerde sıvıyağda doğranmış kuru soğanları kavurup içine salçayı katıyoruz. Bu karışımı bulgurlu karışımın içine koyup iyice yoğuruyoruz.Sulu olursa biraz daha bulgur katabilirsiniz. İsteğinize göre tuz, limon, baharatları ve yeşillikleri de katarak tekrar yoğuruyoruz. Köfte şekli vererek servis tabağına diziyoruz.

Afiyet olsuuunn...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor.