
Bu haftasonu eski işyerimden arkadaşlarım misafirimdi.Yaklaşık 1 aydır görüşmüyorduk ve konuşacak çoook şey birikmişti :) Konuştuklarımız bizde kalsın ben yediklerimizi anlatayım :)

Aslında bu pasta uğurböceği olacaktı fakat teknik bir arıza sebebiyle dinazora dönüştü :) Pandispanya ve krema tarifleri Acemi Şef'in oğluşunun doğumgününde yaptığı pastalardan alındı..

Bu küçük pizzalar ise Portakal ağacı'ndan..Sadece tarifte çemen yerine kırmızı biber kullandım..

Sarmaların tarifi de Portakal ağacı'ndan :)
Kıymalı gül böreğinin içi için soğan ve kıymayı kavurup biraz tuz, karabiber kattım.Yufkaları dörde bölerek üzerine sıvıyağ,yumurta ve süt karışımı sürerek gül böreği şeklinde kıvırdım.

Avcı böreğini annem yaptı.Bu böreğin içinde bulgur,rendelenmiş havuç ve kıyma var.Yanındaki zeytin ezmeli açmalar da Oktay usta'nın mutfağından :)

Hindistan cevizli kurabiye
3 renk patates salatası (her ne kadar 3.rengi çok gözükmese de :)
3 yorum:
Banu harika bir menü ve baştacı olarak da şirin dinazor pasta olmuş bu. Keşke olsaydım da annenin böreklerinin tadına bakabilseydim.Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Esra
Esra bunu senden duymak ne kadar gurur verici bilemezsin..Şefim sensin, pasta tariflerini takip edip onları uygulamaya çalışıyorum :)Anne böreğine gelince..ne zaman arzu edersen annem sana da seve seve yapar merak etme :)
Bunu duymak çok güzel, annene sevgilerimi ilet, anneler gününüz kutlu olsun canım. Bu arada asıl gurur duyan ben oldum, hiç kendimi şef olarak görmüyorum çünkü ;)
Sevgiler...
Yorum Gönder