20 Mart 2008

1/2 Damla :)


Bir önceki postta da bahsetmiştim ya stres topuma gidiyorum diye haftasonu Damla'ya doydum :))Annesiyle ona güzel bir 1/2 yaş pastası hazırlayacaktık ama annesi mızmız Damla'yla ilgilenmek zorunda kaldı. Ben de bir türlü karar veremedim nasıl bir pasta olsun. Pastamızın fikir annesi Yaprak oldu..Önce yarım bir pasta yapalım dedik :))Ama sonra gelecek misafirlerin arasında Harun ve Gökhan'ın da olacağını düşünerek pastayı tümlemeye karar verdik :) (gerçi Gökhan çikolatalı pasta sevmezmiş ama..)



Damla'nın bakıcı teyzesi de müthiş şeyler hazırlamıştı bize sağolsun..Onların da resimleri vardı ama Yaprak'ın pc de kaldı..Neyse birara tarifleriyle beraber yayınlarım onları da..



Lütfen maşallah deyin :))

3 Mart 2008

Alman Çikolatalı Pasta

Biliyorum uzun zamandır yazamadım çünkü yeni birşey yapmadım hiç.Ev ile iş arası mekik dokuyorum,haftasonları da havayı güzel bulduğum zamanlarda atıyorum kendimi dışarılara.Güzel havalarda çalışmak da zor geliyor aslında.Her sabah ayaklarım geri geri gidiyor :(Yeni işime de alışmaya çalışıyorum ama eski işimi de öyle özlüyorum ki anlatamam. İşimi, arkadaşlarımı çooook özlüyorum...



Geçtiğimiz günlerde yengemin doğumgününü kutladık. Ben hazırlıklara 2 gün öncesinden başladım malum sadece akşamları yapabilecektim pastayı. İlk gün pandispanyasını ve kremasını hazırladım. İkinci günü de pandispanyayı katlandırıp kremaladım..Tarifi buradan aldım. Bol kalorili bir pasta oldu :)Resmi akşam çektiğim için çok iyi çıkmadı ama idare edeceğiz artık :)