23 Temmuz 2007

Üzücü bir haber :(

Bu sayfadan hep mutlu haberler vermek isterdim ama herşey insanlar için ..Düğün dernek de bizim için cenaze de..Geçtiğimiz Cumartesi günü dayımı kaybettik..Allah mekanını cennet eylesin..Yattığın yerde rahat et dayıcım...

15 Temmuz 2007

İyi ki doğdun Laleee, İyi ki doğdun Tameeer :)


Evet başlıktan da anlaşılacağı üzere bu haftasonu iki doğumgünü kutladık. Pastalarını da ben yaptım. İlk defa iki katlı pasta deneyimim oldu ama hiç zorlanmadım. Üst üste iki katı yerleştirdim. Üzerini de dilediğimce süsledim.

Bakalım beğenecek misiniz ...







9 Temmuz 2007

Küçükkuyu fatihleri :)

Şu an yorgunum ama bir o kadar da mutluyum. Neden derseniz bir Küçükkuyu ziyaretinden döndük yine öptük kokladık kuzularımızı..Dönüş yolu çok eziyetliydi yol çalışmaları ve tatil dönüşü olduğu için milim milim ilerledik. Planladığımızdan çok çok geç evdeydik. Ama az önce de dediğim gibi gerçekten deydi çektiğimiz eziyete. Onların yüzündeki o tanıdık mutluluğu görmek dünyalara bedeldi. Bu sefer hep beraber denize girme imkanımız da oldu o mayoları ve bikinileriyle öyle şekerdiler ki hepsini tek tek ısırasım geldi :) Tabi deniz biz gönüllülere de çok iyi geldi.Biz de bol bol yüzdük.Akşamında da deniz kenarına dizilmiş mükemmel hazırlanmış masalarda felekten bir gece çaldık :) Kah şarkı söyledik kah oynadık dans ettik..Akşam canım arkadaşım Ceyda ve Erol bizi evlerinde misafir ettiler ve sabah gözümüzü mis gibi kahvaltı kokusuyla açtık..Bizi rahat ettirmek için ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar..Buradan da bir teşekkürümü iletiyorum onlara ve anne babalarına..

Velhasılı mükemmel bir haftasonu geçirdim hem gözüm hem de gönlüm doydu. Çocuklardan çook zor ayrıldık onlar da bizden :( Kuzum Ayşem bir dahaki ziyarette benden santa (çanta),poset(poşet/niye poşet istedi anlamadım ama :) ve oze (oje) istedi benden :) Ah ah kalbim Egede kaldı :(



Kim bu çocuklar merak ettiyseniz http://www.benimyuvam.org/ adresinden daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.


Bu ziyarete giderken yolda yemek için tahinli kurabiyeler yapmıştım. Aç oldukları için miydi bilmiyorum ama hepsi çok beğendiler :) Tarifi http://www.cilekli.blogspot.com/ dan aldım.




Tarife gelince..
Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı tahin

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • Aldığı kadar un (5-5,5 bardak kadar)

Yapılışı:

Bütün malzemeyi karıştırarak yoğurdum. Biraz birbirinden ayrı bir hamur oluyor. Ceviz büyüklüğünde kopardığım hamurları yuvarlayıp tepsiye dizdim. Üzerleri hafif kızarana kadar pişirdim.

Afiyet olsun..